DISCO

[Noord Hollands Dagblad, 25 november 2003]

PvdA-fractievoorzitter Danielle Koelemeij zegt 'Met het verstand, kiest PvdA nu ook voor de Westrand'. Hoewel het gevoel ligt bij Overstad, en het hart bij de Hoornse Vaart, de allereerste keuze. Overstad was een betere plek geweest voor een multifunctioneel centrum. Maar daar wist je ook dat je nog tien jaar moest procederen met bezwaarmakers, aldus Koelemeij. 

Zo zie je maar; het helpt als je hard genoeg schreeuwt en bezwaar maakt. Helaas wonen in Alkmaar-West allemaal heel bescheiden mensen en hebben we niemand die voor ons in de bres springt. In hetzelfde artikel zegt voorzitter Ben de Boer van de Jongerenraad Alkmaar dat hij wel kan leven met de Westrand als plek voor een disco. Overstad was mooi geweest, maar in de Westrand heb je niet te maken met omwonenden. De plek is heel goed beschikbaar. 

Nou meneer de Boer en college van burgemeester en wethouders, er wonen een heleboel mensen in het Hoefplan die hier tot nu toe met heel veel plezier wonen en dat graag zo willen houden. Geen van al deze bewoners zit te wachten op een disco die 2000 bezoekers in de weekeinden moet trekken. We weten zo langzamerhand allemaal wel wat een overlast groepen jongeren, vooral door drank- en drugsgebruik, kunnen veroorzaken. De onveiligheid in het Hoefplan wordt de laatste tijd toch al steeds groter, daar hoeft niets meer bij. Als er dan toch een discotheek moet komen dan maar naar de Kooimeer Plaza.

M. BELTMAN,

Alkmaar


ReK <november 2003>

<nieuws>