DISCO

[Noord Hollands Dagblad, december 2003]

Waar ik al die tijd bang voor was, gaat nu toch gebeuren. 

Alkmaar-West is de pineut en krijgt een disco! Blijkbaar hebben Blaeustratenkwartier, Rembrandtkwartier en de bewoners van het Hoefplan niet hard genoeg geschreeuwd, want de hardste schreeuwers winnen nog steeds. De bewoners van Huiswaard, Spoorbuurt en Overstad hebben van alles ondernomen om een disco uit de buurt te houden en dat is ze aardig gelukt. Gelijk hebben ze. Iedereen wil prettig wonen en geen overlast van anderen.

Bijna veertig jaar woon ik met veel plezier in het Hoefplan en dat wil ik graag nog jaren volhouden, maar met een disco vlak om de hoek weet ik nu al zeker dat dat niet zal lukken. Verleden jaar is er een bustoer gemaakt langs drie discotheken om de mening te vragen van de uitbaters. Alle drie waren van mening dat de grootste overlast werd veroorzaakt bij het naar huis gaan na een avond/nacht disco. Verder heeft de ervaring geleerd dat vechtpartijen, dronkenschap, drugshandel en vernielingen veel voorkomen. Als bewoner zie ik dit niet graag door de buurt gaan. 

Aan de bewoners van Alkmaar-West zou ik willen zeggen: Laat u horen, want voor u het weet wordt uw buurt σσk onveilig gemaakt door groepen die van en naar het station gaan.

M. BELTMAN,

Alkmaar


ReK <december 2003>

<nieuws>