Leefbaar Alkmaar pleit voor discotheek bij nieuw stadion

[Alkmaars weekblad, 10 december 2003]

ALKMAAR -Leefbaar Alkmaar dringt in een brief aan het college aan op heroverweging van de locatie voor een grote discotheek. Onlangs is het besluit genomen dat de discotheek aan de Olympiaweg nabij het Sportpaleis moet komen. Desondanks vindt Leefbaar Alkmaar nog steeds dat de locatie bij het nieuwe AZ-stadion een betere optie is.

De fractie van Leefbaar Alkmaar heeft met juristen gesproken over de kansen van de gemeente in het hoger beroep tegen het verbod op winkels bij het stadion. Daaruit blijkt volgens de partij dat de gemeente vrij kansloos is.

Leefbaar Alkmaar vindt het helemaal niet erg als de gemeente de zaak verliest, maar ziet het juist als een kans om bij het stadion een grote discotheek neer te zetten. Er is voldoende parkeergelegenheid, de bereikbaarheid is goed en vanuit het oogpunt van veiligheid is het ook een ideale plek volgens de partij. Leefbaar Alkmaar roept het college op om de vestiging van een discotheek bij het Kooimeerplaza nu eens serieus te onderzoeken. De huidige ingeslagen weg is een doodlopende. Winkels bij het stadion blijken onhaalbaar en tegen de discotheek in West zal een stroom bezwaren ontstaan. Doorgaan op deze weg leidt ertoe dat er in 2010 nog steeds geen nieuw stadion zal zijn en ook geen discotheek. De fractie vindt dat het college een gesprek met AZ moet aangaan met de achterliggende gedachte om af te zien van het hoger beroep en uitgaansgelegenheden te creŽren bij het nieuwe AZ-stadion. Bij uitgaansgelegenheden denkt Leefbaar Alkmaar niet alleen aan en discotheek maar ook aan bijvoorbeeld een bowlingcentrum. De brief van Leefbaar Alkmaar wordt binnen zes weken door het college beantwoord.


ReK <december 2003>

<nieuws>