Actiecomité tegen plannen discotheek

[Alkmaarse Courant, 20 januari 2004]

VAN ONZE VERSLAGGEVER ALKMAAR -

Het verzet tegen een discotheek in de Westrand van Alkmaar neemt serieuze vormen aan. Een 'Comité Disco Westrand NEE!' is in de maak. Donderdag vindt een oprichtingsvergadering plaats in de aula van bet Horizoncollege aan de Jan de Heemstraat.

Het initiatief is ontstaan binnen Buurtoverleg De Hoef 'Geestmolen', dat inmiddels beweert dat 95 procent van de bewoners van De Hoef tegen de komst van een discotheek is.

Eind vorig jaar besloot een meerderheid van de Alkmaarse gemeenteraad dat bet gebied rond de Olympiaweg in de Westrand de meest geschikte plek is voor een discotheek. Een exacte plek is nog niet aangewezen. Dat is weer afhankelijk van eventuele initiatieven die binnenkomen.

Het buurtoverleg houdt op internet een peiling. Bezoekers van de website van de Geestmolen kunnen een mailtje sturen met hun mening.

Boos

De buurt vreest dat discotheekbezoekers in de nachtelijke uren overlast zullen veroorzaken. Het buurtoverleg zegt in bet verleden veel last te hebben gehad van bezoekers van de toenmalige disco FunFun (nu Lets Get Loud), bij de wielerbaan. Dat vreest men nu weer. Het buurtoverleg is boos dat men tot nu toe niet gehoord is.

Tijdens de oprichtingsvergadering spreekt onder meer een raadslid van Leefbaar Alkmaar.


ReK <januari 2004>

<nieuws>