Makelaar past site stad van de Zon aan na klacht

[Noord Hollands Dagblad, 22 januari 2004]

VAN ONZE VERSlAGGEEFSTER

HEERHGUGOWAARD - Makelaardij Hoekstra en van Eck in Heerhugowaard gaat zijn website aanpassen na de klacht van een klant over de informatie betreffende bouwplan Stad van de Zon.

De klacht komt van H. Pot uit Drenthe. De voormalige Noord-Hollander wil weer terug naar zijn oude streek en voelde voor een huis in Heerhugowaardse nieuwbouwwijk Stad van de Zon. "Op die site staat dat er kleinschalige bedrijvigheid komt.

Maar toevallig hoor ik dat er hier een discotheek is gepland. Als ik dat had geweten was ik niet eens gaan kijken."

Afgelopen herfst werd bekend dat dit multifunctionele muziekcentrum Waerdse Tempel aan de Westerweg komt, op ongeveer tweehonderd meter van de dichtstbijzijnde woningen op bet nog te bebouwen eiland Carré . Ook de sites van makelaars Vlieg en Kuijs Reinder Kakes maken geen melding over de Tempel, maar deze geven in bet geheel geen informatie behalve de types te bouwen woningen. C. Venneker van Hoekstra en Van Eck: "De site is niet bijgewerkt en dat zullen we doen. Bijvoorbeeld verwijzen naar de gemeente. Maar elke serieuze kandidaat wijzen we er op dat dat centrum er komt. Tot nu toe beeft dat niemand weerhouden. De verkoop loopt goed."

De gemeente heeft de bouwer opgeroepen er op toe te zien dat elke koper juist wordt geďnformeerd.


Tja, is het niet nuttig dat Alkmaar samen met Heerhugowaard hier een 'HAL Discotheek' van maakt?
Bewoners van West blij, discogangers blij, ondernemers blij....

ReK <januari 2004>

<nieuws>