De discotheek blijkt onveilig

Ondanks dat gesuggereerd wordt dat binnen de hedendaagse discotheken geen geweld meer voorkomt blijkt dat in de praktijk toch behoorlijk tegen te vallen. Hert is te hopen dat dit geen voorbode is van wat ons te wachten staat als de plannen voor een mega-discotheek in Alkmaar West doorgaan.


Bonje in de disco met amoureuze valentijngangers

[Noordhollands Dagblad, 9 februari 2004]

UITGEEST Tot tweemaal toe kwam het in de nacht van zaterdag op zondag tot een vechtpartij in uitgaanscentrum Bob's Saloon in Uitgeest. Tijdens het valentijnfeest ging in beide gevallen een amoureuze actie aan de gevechten vooraf.

Een 22-jarige Egmonder liep rake klappen en een bloednéus op nadat hij een meisje in haar billen had géknepen. De vriend van het meisje, een 23-jarige Amsterdammer, kon die actie niet waarderen en sloeg er op los, daarbij geholpen door een maat.

Een 21-jarige man uit Zuidoostbeemster moest het avondje uit bezuren. Volgens zij n. lezing stond hij met een meisje te zoenen toen hij met een barkruk tegen het hoofd werd geslagen. Hierbij liep hij een flinke hoofdwond op die in het ziekenhuis moest worden gehecht. De dader, een 18-jarige jongen uit Assendelft, verklaarde dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. Hij zat gisteren nog vast omdat hij al een voorwaardelijke straf voor openlijke geweldpleging aan zijn broek had.

Alle betrokkenen zijn door portiers uit de disco gezet. Niemand deed aangifte.

ReK <feb 2004>

<nieuws>