SP wil ook geen disco in de Westrand

[Noordhollands Dagblad, 20 februari 2004]

 Van onze verslaggever

 ALKMAAR – De Alkmaarse fractie van de SP trekt de uiterste consequentie uit de recente discussie over de Westrand. Als in dit groene gebied tussen de Bergerweg n de Hoeverweg niet wordt gebouwd, zoals in het collegeprogramma staat, dan s er ook geen plek voor een discotheek.

 Dit zegt raadslid J. Sikkens, SP-woordvoerder in de commissie stedelijke ontwikkeling. Hij vreest dat met de komst van en discotheek een ‘voortsluipend proces’ op gang komt, dat ‘zal leiden tot aantasting van kwetsbaar natuurgebied en van polders van andere gemeenten met grote cultuurhistorische warde’.

 Zoeklocatie

Eerder had de SP niet veel problemen met de Westrand (Olympiaweg) als plek voor een disco. Maar de opstelling van wethouder C. van Vliet brengt de partij ertoe een ander standpunt in t nemen, zegt Sikkens. De SP neemt het de wethouder kwalijk dat hij de Westrand in het streekplan opgenomen wilde zien als ‘zoeklocatie’ (waar dus bebouwingsmogelijkheden zijn) en niet als ‘uitsluitingsgebied’. De commissie stedelijke ontwikkeling eiste vorige week dat het woord ‘zoeklocatie’ wordt geschrapt.

Voor de SP is daarmee de kous niet af. De partij vindt dat sprake is van ‘geschonden vertrouwen’. Van Vliet heeft zich niet aan de kaders gehouden die de rad eerder al stelde, vindt de SP’er Sikkens.

Zin partij kan leven met een disco bij Kooimeerplaza, net als Leefbaar Alkmaar en GroenLinks, die binnenkort met AZ-Vastgoed gaan praten. AZ moet vooralsnog niet veel hebben van een disco.


 [Rek februari 2004] 

<nieuws>