Alkmaar stuurt aan op een HAL-disco in Heerhugowaard

[Alkmaarsche Courant, 5 april 2004]

VAN EEN MEDEWERKER ALKMAAR -Leefbaar Alkmaar had voor gistermiddag een fietstocht georganiseerd door de Westrand. De partij wil dat de gemeente dat gebied ongemoeid laat voor wat betreft uitbreiding van het wegennet. De Leefbaren willen er wel meer fietspaden, maar -ook -zeker geen discotheek

Fractievoorzitter M. Bolte van Leefbaar Alkmaar: "Vanaf de oprichting van Leefbaar Alkmaar in 1999 pleiten wij voor een discotheek bij Kooimeer Plaza. Die plek is het beste als het om veiligheid gaat en voor wat betreft de verkeerssituatie. Maar met alle perikelen rond AZ, staat ook dat nu op losse schroeven." 

Waar het dan heen moet met de Alkmaarse disco, bleef gisteren in het ongewisse. 

Raadslid J. Houtman zei te vermoeden dat het college met een politiek spel bezig is: "Volgens mij willen ze helemaal geen discotheek. Ze wijzen ergens een plek aan, met als reactie dat er handtekeningen worden verzameld. Vervolgens wordt die plek afgeblazen en gaan ze op zoek naar een andere plek. Ik denk dat ze aansturen op een HAL-disco in Heerhugowaard."

Ingreep

De zeventien deelnemers aan de fietstocht verzamelden zich gisteren bij de Viaanse Molen. De tocht ging langs plekken in de Westrand, die volgens Leefbaar Alkmaar op de nominatie staan voor een ingreep.

De eerste stop was voor het gebouw van uitgeverij Kluitman op de Jan Ligthartstraat. Bolte: "De Huiswaarderweg moet niet doorgetrokken worden naar de Bergerweg, zoals nu het plan is. Het kantorenpark kan ontsloten worden door een gedeeltelijk verlengde Huiswaarderweg te laten aansluiten op de Jan Ligthartstraat." 

Vervolgens werd gestopt bij bet sportcomplex van AFC'34, waar werd gewezen op de vele doodlopende fietspaden die de Westrand rijk is. Als voorbeeld reed de groep een paadje op, even voorbij de voetbalclub, dat stukloopt op een molen.

"De Westrand is een prima gebied om een net van recreatieve fietsroutes aan te leggen", zei Bolte.

Tot besluit maakte de club fietsers een stop bij bet terrein van hockeyvereniging Alkmaar . Daar ligt een stuk grond van de gemeente, dat aanvankelijk in aanmerking kwam voor de bouw van een discotheek. Ook bij de resten van de voormalige bowling, Claus Partyhouse, werd stilgestaan. "Maar dat is te duur", wist een van de fietsers. " Want het is in particuliere handen."


 

ReK <april 2004>

<nieuws>