Disco

[Alkmaarsche Courant, 31 januari 2005, lezers schrijven]

De HAL gemeenten ontberen een discotheek. Eerdere pogingen van onder andere de Heerhugowaardse wethouder De Boer om gezamenlijk met Alkmaar een regiodiscotheek op te zetten zijn gestrand. Wethouder van Vliet vindt het onbespreekbaar dat die in Heerhugowaard zou komen "omdat Alkmaar dé regiostad is en deze voorzieningen hier en nergens anders thuishoren". De regiodiscotheek komt aan de Alkmaarse grens in Heerhugowaard: De Waerdse Tempel.

Nadat in Overstad 1200 mensen getekend hebben tegen een discotheek werd, zonder inspraak met bewoners van Alkmaar West, de Westrand aangewezen als alternatieve locatie. Er zijn inmiddels al meer dan 2000 handtekeningen tegen deze nieuwe locatie en ook de Provincie heeft Alkmaar op de rem gezet en staat verdere verrommeling van de Westrand niet toe. Op 28 juni 2004 heeft de Provincie unaniem aangegeven dat de Westrand uitsluitingsgebied is, zij daar aan vast zullen houden en dat een discotheek ten westen van e A9 uitgesloten is. In december is dat nogmaals herhaald: Visie Westrand of niet, het staat erg duidelijk in het Streekplan. Het is uitsluitingsgebied en daar zullen wij verdere verstedelijking niet toestaan.

Als er naast De Waerdse Tempel en Bob's Saloon nog steeds behoefte is aan een extra discotheek (het onderzoek voor de noodzaak is al weer meer dan 10 jaar oud!) dan is Kooimeer Plaza natuurlijk DE aangewezen plek: alle voorzieningen zijn hier immers al aanwezig en de aan en afvoerroutes lopen niet door donkere tunneltjes en dwars door woonwijken. Er is 5.000 m2 aan horeca gereserveerd. Desondanks is dit voor de wethouder Van Vliet onbespreekbaar. Hij heeft ALLE kaarten gezet op de Westrand en is verder doof voor de noodzaak of alternatieven. Erg jammer, want op deze wijze zal een discotheek in Alkmaar nog lang op zich laten wachten!

RENS KLEVERLAAN
Alkmaar

 

ReK <januari 2005>

<nieuws>