Het doen en laten van Meta Bodenberger

[Noordhollands Dagblad; 25 maart 2005]

Het wordt geen gewone discotheek, maar een club. 'Club Elements'. De plannen die de Alkmaarse Meta Bodenberger (33) heeft voor het nieuw te bouwen horecacomplex in Alkmaar-west zijn groots, zo was gisteren in deze krant te lezen. De gemeente is met haar in zee gegaan omdat haar voorstel aan alle voorwaarden voldeed. Wie gaat er schuil achter deze rasechte horecavrouw, die ook wel een ADHD'tje wordt genoemd?

 

Meta Bodenberger: "Van mij mogen ze alle belastingkantoren in Nederland slopen." Foto John Oud

Wonen

"Je kan rustig zeggen dat ik in de plaats Noord-Holland woon. Ik ben al minsten vijftien keer verhuisd in de provincie. Nu woon ik in de Spoorbuurt in Alkmaar. Daar heb ik een huis gekocht. Alkmaar bleef toch wel trekken."  

Eten

"Culinair. Ik ben gek op eten. Daarom sta ik vaak in de keuken. En anders zoek ik restaurants op met sfeer. Henry's in Alkmaar bijvoorbeeld."

Drinken

"Doet u mij maar een Jack Daniels met cola alstublieft. Ha, ha, ha. Ik ken zo'n beetje alle cafés hier. Ik begin meestal in de Corridor en we belanden uiteindelijk in de Joey's. Ik was eens te stappen in Bergen en we hadden een discussie over Alkmaar. Dat je toch wat mist. Toen werd ik uitgedaagd om een ontwerp te maken voor een uitgaansgelegenheid. Het resultaat heb je gezien."

Mijden

"Donkere steegjes. En confrontaties. Ik heb vrijwel nooit ruzie. Ik probeer dingen meestal op te lossen met vriendelijkheid en een weerwoord dat ergens op slaat. Agressie mijd ik ook."

Ergeren

"Aan onbeschoftheid. En aan het gebrek aan respect voor een ander. Ik erger me ook aan vloeken en tieren en aan egocentrisch gedrag. Er is weinig hulpvaardigheid meer."

Veranderen

"Dagelijks zie ik veranderingen bij me. Dat is prima. Goed voor de groei en ontwikkeling van mijn persoonlijkheid."

Ontspannen

"Lekker met vrienden ergens zitten, lachen en praten. Buiten het werk om. Samen koken en naar het strand gaan. Ik ga ook graag naar familie. Dat is mijn ontspanning."

Inspannen

"In span me in voor goede dingen. Ik wil er graag zijn voor anderen. Als voorbeeld dienen. Bijvoorbeeld voor mijn nichtje. En ik span me in voor zaken die ik leuk vind. Vind ik leuk. Ik ben van huis uit enthousiast. Ze noemen me ook wel eens ADHD'tje. Maar dat vind ik niet erg. Gelukkig ken ik geen nare kant van inspannen."

Geloven

"In mezelf. Ik hang geen geloof aan. Respect hebben voor de medemens. Daar geloof ik in. Want dan moet alles goed komen. Enje moet vooral geloven in watje doet en waar je voor staat."

Slopen

"Van mij mogen ze alle belastingkantoren in Nederland slopen."

Ontsnappen

"We hebben enkele appartementen op Aruba en daar ver blijven we graag. Liefst met de familie, want die is heel belangrijk voor me. We vieren daar ook eens in de twee jaar de kerst."

Missen

"Een huisdier. Daar heb ik geen tijd voor."

Kopen

"Ik ben niet kooplustig. Geen shop-aholic, zeg maar. Als ik acht shirtjes en broeken moet hebben ben ik met een uurtje klaar. Voor cadeaus trek ik wat meer tijd uit. Die kies ik zorgvuldig."

Dromen

"Ik droom altijd. Als ik een droom heb gehad, staat de volgende al weer klaar. Als je een droom hebt, moet je er achteraan gaan. Daar bestaat het hele leven uit. Soms zeggen de mensen wel eens, hoe denk je dat te doen? Dan zeg ik, het is mijn droom en als ik het niet probeer, krijg ik er spijt van."

RUUD SCHMITZ


ReK <maart 2005>

<nieuws>