Plannen voor discotheek naast Goedeveldsport

[Noordhollands Dagblad, 21 december 2005]

Van de verslaggever
ROEL VAN LEEUWEN

ALKMAAR -Er zijn plannen voor een multifunctioneel muzieken evenementencentrum bij Goedeveldsports (naast de ijsbaan) in Alkmaar. Het centrum, dat Victorie Plaza gaat heten, biedt onder meer ruimte aan een discotheek. Ook optredens van (top)artiesten en bands en feesten en partijen zouden er plaats moeten kunnen vinden.


Het muziek- en evenementencentrum zou om de bestaande panden van Goedeveldsports (halfronde daken) worden gebouwd.

Eigenaar en projectontwikkelaar Peter Tuin heeft grote plannen met Goedeveldsports aan de Terborchlaan. Het muziek- en evenementencentrum is bet meest in bet oog springende plan.

De bedoeling is dat dit centrum als een schil om de bestaande gebouwen van Goedeeldsports wordt gebouwd.
Volgens manager Henk Adriaanse van Goedeveldsports biedt deze uitbreiding voldoende ruimte voor voorzieningen als een discotheek en partyruimtes, voor bedrijven en particulieren, en vergaderruimten.

Adriaanse, die namens hel CDA hoog staat (nummer 2) op de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, weet zeker dat er behoefte is aan en discotheek in Alkmaar. “Daar wordt al jaren  over gesproken. Het zou leuk zijn als dat nu eindelijk van de grond komt.

Maar ook aan een zaal waarin poulaire artiesten kunnen worden ontvangen, is volgens hem behoefte. "Als je Gerard Joling of Bløf wilt moet je eigenlijk een zaal van 2000 vierkante meter hebben.

De investering, waarmee totaal zo’n 2,5 miljoen euro is gemoeid, is volgens Adriaanse meteen een kans om het complex van Goedeveldsports te verfraaien, zeker vanaf de Martin Luther Kingweg gezien.

Het is de bedoeling dat er over de bestaande sloot heen wordt gebouwd. "Waarschijnlijk met palen. Dan kunnen de kikkers er onder door zwemmen." De nieuwbouw zal niet hoger worden dan het bestaande gedeelte "Het wordt geen flatgebouw."

Volgens hem heeft er recent een oriënterend gesprek plaatsgevonden met wethouder C. van Vliet. Als er voldoende politieke steun is voor de plannen, zal het gebouw worden ingepast in de omgeving. Ook zal over zaken als veiligheid, geluidsisolatie en de verkeerssituatie nog worden overlegd met de gemeente.

Peter Tuin, die ook eigenaar is van Bouwbedrijf Tuin Zijpe, zoekt een exploitant voor het multifunctioneel muziek- en evenementencentrum. Hierover worden besprekingen met Ulteam gevoerd. Ulteam exploiteert nu ook de horeca bij onder meer Goedeveldsports, De Meent en AZ.

Fitness

Ook in het huidige pand zal er het nodige veranderen bij Goedeveldsports. Was het vroeger vooral een tenniscentrum, tegenwoordig is fitness met vierduizend leden de belangrijkste poot. De komende tijd richt het centrum zich meer en meer op de zakelijke markt. Klanten kunnen er gebruik maken van de vergader- en sportfaciliteiten.

Het is de bedoeling dat het soort aanbod wordt uitgebreid met een indoor golffaciliteit. Ook wordt gedacht aan één of meer skibanen.


ReK <december  2005>

<nieuws>