Lezers schrijven: Disco

[Alkmaarse Courant, 2 januari 2006]

Met een disco naast Goedeveldsports in de Westrand houdt wethouder Van Vliet de Alkmaarse jeugd wr een worst voor! Het is dezelfde worst als twee jaar gelden! 
Plan Bodenberger aan de Olympiaweg is blijkbaar al afgeserveerd.

Het Alkmaarse college heeft al in juli 2004 schriftelijk bericht gehad van de provincie dat een discotheek in de Westrand niet zal worden toegestaan. In 2005 heeft de provincie vragen beantwoordt van het college waarin nogmaals gesteld wordt dat de provincie niet zal meewerken aan een discotheek in het uitsluitingsgebied van de Westrand. Het bestemmingsplan n het streekplan staan een discotheek hier niet toe!

De bewoners van Alkmaar hebben zich al bij de PvdA workshop in februari 2004 uitgesproken dat zij geen discotheek willen in de Westrand maar elders in Alkmaar. Daarnaast is er het rapport van de begeleidingscommissie discotheek uit mei 2005 die de wethouder nog steeds niet wil overhandigen aan de gemeenteraad. Hierin staat onder andere dat het plan voor een disco in de Westrand snel losgelaten moet worden.

De dupe van dit beleid van de wethouder zijn de jongeren in Alkmaar waarvoor de kans voor een Alkmaarse discotheek steeds kleiner en kleiner wordt. Maar ook de projectontwikkelaars worden onnodig op kosten gejaagd doordat de wethouder net doet alsof een disco in de Westrand enige kans van slagen heeft.

Hoog tijd dat de Westrand als locatie voor een discotheek opgeheven wordt zodat snel gezocht kan worden naar een locatie waar wl een discotheek kan en mag komen!

Momenteel houdt de wethouder niet alleen de Alkmaarse jeugd maar k de projectontwikkelaars een worst voor!

Renate Heijstra
Comit Disco Westrand NEE!


ReK <januari 2006>

<nieuws>