DISCO?
[Alkmaarsche Courant, maart 2006]

60 seconden

 

Hoe zit het nou?

Is de politiek vr of tegen de komst van een Alkmaarse disco? Als we scheidend wethouder Cor van Vliet moeten geloven, is met name 'zijn' PvdA voorstander, op de voet gevolgd door Leefbaar Alkmaar en CDA. Wat Opa, Oma, VVD en SP vinden, blijft volgens de wethouder wat mistig. De mening van GroenLinks en D66 daarentegen, luidt onverbiddelijk neen! Tenminste: dat zegt Van Vliet.

Want wie de partijprogramma's er eens op na slaat, komt tot andere conclusies. Daar benadrukt GroenLinks namelijk juist vr een disco te zijn. En zijn Opa,Oma en SP ook duidelijk te porren voor het initiatief

Hoe zit het nou?

Roept Van Vliet maar wat, om zijn partij goed voorde dag te laten komen? Tijdens het jongerendebat van een paar weken terug bleek dat de stemgerechtigde doelgroep zelf absoluut een eigen disco wil, dus zo vreemd is die gedachte niet...

Of loopt de wethouder alleen wat achter de feiten aan? Heeft het jongerendebat juist de te genstanders en twijfelaars over de streep getrokken? En hebben die 'plan disco' nog even snel in hun partijprogramma gepropt? Raarrr!

Maar wat zal het de jongeren uitmaken? Met zo'n enthousiaste meerderheid krijgt Alkmaar binnen vier jaar zker een eigen Waerdse Tempel!

Toch?

LAURA HEERLIEN


RSH <maart 2006>

<nieuws>